11,81

Proizvođač: DE FACTO d.o.o., Bosna i Hercegovina

NATURE BALSAM, nastao je skupljanjem znanja naših starih i na osnovu mnogih praktičnih iskustava u kombinaciji s modernim farmaceutskim znanjima. NATURE BALSAM je kombinacija najefikasnijh biljaka i čestica srebra.

Electa Nature Balsam je namijenjen za različite probleme s upaljenom i isušenom kožom, uključujući osipe, ujede komaraca i drugih insekata, opekline i psorijatične promjene, zadebljanja i tvrdu kožu na laktovima i petama, ispucale usne, kao i za bore oko očiju, upaljene vene i ispucale kapilare.

Za hemoroidalne probleme preporučljivo ju je nanositi dva puta dnevno nakon higijene anusa i uskoro će bolovi, svrbež i krvarenja postati daleka prošlost.

Sastav, djelovanje i način korištenja

Maceratna ulja lavande i ružmarina, s dalmatinskim maslinovim uljem kao podlogom, uz medicinski lanolin čine sastav ovog proizvoda. NATURE BALSAM omekšava ovojnicu hemoroida i time sprječava neugodne pojave koje prate hemoroide poput peckanja, boli i svraba. Ulja ulaze u hemoroid i suše ga iznutra. NATURE BALSAM nanesite dva puta dnevno, nakon higijene anusa i uskoro će bolovi, svrbež i krvarenja postati daleka prošlost.
Potpuno prirodan sastav i kvalitetni sastojci čine NATURE BALSAM pogodnim i za druge namjene poput mazanja suhe i ispucale kože i usana, za zaštitu dječje guze od pelenskog osipa itd.
NATURE BALSAM se koristi i kod različitih problema s upaljenom i oboljelom kožom, uključujući osipe, opekline i psorijatične promjene.
U takvim slučajevima potrebno je redovno nanošenje na promjenu u vremenskom periodu od tjedan dana do dva mjeseca (kod psorijaze).

Što su hemoroidi i kako ih liječiti?

Hemoroidi su posljedica širenja krvnih žila oko analnog otvora i donjeg dijela rektuma (završnog crijeva).
Najčešće nastaju uslijed naprezanja prilikom defekacije. Također se lako mogu javiti uslijed nasljednih faktora, kroničnih zatvora, dijareje (proljeva), predugog sjedenja, trudnoće, starenja kao i analnih infekcija.
Hemoroidi mogu biti vanjski ili unutarnji.
• Vanjski hemoroidi nastaju na samom analnom otvoru.
• Unutarnji hemoroidi nastaju blizu početka analnog kanala.
Akutni hemoroidi se javljaju u vidu plavkaste otekline/čvorića na samom analnom otvoru, najčešće poslije teških fizičkih radnji. Ukoliko ovaj čvorić pukne, dolazi do slabijeg krvarenja koje nažalost može biti dugotrajno.
Kronični hemoroidi su manje bolni od akutnih, međutim uslijed komplikacija koje ih prate mogu biti jako neugodni.
Unutarnji hemoroidi potiču od unutarnjeg venskog hemoroidnog pleksusa u gornjem dijelu analnog kanala i rektumu. Oni se uvećavaju, zahvaćaju kožom prekriveni donji dio analnog kanala i čine vidljivim vanjski hemoroidalni venski pleksus.
Hemoroidi su vrlo česti i kod žena i kod muškaraca. Polovina populacije starosti iznad 50 godina ima hemoroide. Učestalost ove bolesti je 2 na 1000 ljudi ukupne populacije. Hemoroidi su posebno česti kod trudnica. Pritisak ploda na tu regiju, hormonske promjene kao i sam plod uzrokuju povećanje hemoroidalnih krvnih sudova. Kod većine žena koje imaju hemoroide povezane s trudnoćom, oni su privremeni problem.
Liječenje:
Puno se toga zna o samoj bolesti ali je liječenje svedeno na dvije mogućnosti za pacijenta:
1. Operacijom se može privremeno riješiti problem, ali se često, nakon par godina, bolest vraća u još izraženijoj formi.
2. Ljekovite masti i supozitoriji (čepići) koji ublažavaju simptome u jednom periodu korištenja, ali dužim korištenjem u većem broju slučajeva se pozitivni efekt smanjuje i hemoroidi se uskoro vraćaju.
NE ZABORAVITE: hemoroidi su bolest kao i svaka druga, potrebno ih je pravilno i na vrijeme liječiti.
Kod problema s hemoroidima preporučamo unošenje dovoljne količine vode u organizam, te konzumiranje voća i povrća s većom količinom vlakana i jušnih variva kako bi se stolica omekšala te izbjegavanje suhe i brze hrane. Upravo radi probave našim pacijentima uz NATURE BALSAM preporučamo i osvježavajući napitak Kombucha.