15,13

Proizvođač: DE FACTO d.o.o., Bosna i Hercegovina

I-ON BALSAM je antibiotička mast širokog spektra djelovanja. Djeluje na bakterije, viruse i gljivice, totalno ih razarajući.
Ova smjesa se naziva “čudo od kreme” jer je fantastična za veoma široku primjenu.
I-ON BALSAM je potpuno bezopasan proizvod, kako za ljude, tako i za životinje. Sastav mu je veoma jednostavan – tonik s ionima srebra jačine 10ppm-a i medicinski lanolin.
I-ON BALSAM nema kontraindikacija!
I-ON BALSAM ne sadrži konzervanse, miris ili boju.
Nanosi se 2-3 puta u toku dana, a najvažnije je nanošenje nevečer pred spavanje.
UPOZORENJE: Nakon nanošenja balzama se ne smije izlaziti na sunce.

HERPES I I-ON BALSAM

Herpes je virusno oboljenje koje je prisutno u organizmu u uspavanoj formi, tj. naš imunitet ga drži pod kontrolom. U slučaju nekog oboljenja, stresa ili nečeg drugog što dovodi do pada imuniteta, virus se počinje razmnožavati i izaziva specifične promjene na koži, najčešće u području lica.
Masti na bazi antivirotika slabo djeluju, a tablete imaju puno nuspojava i samo pogoršavaju cijeli problem. Preparati na bazi cinka samo pomažu isušivanju kože, a flasteri nude mogućnost sušenja i maskiranja promjene. Ništa od svega ne skraćuje vrijeme i djeluje antivirusno, uništavajući uzrok problema.
I-ON BALSAM je samo dio terapije kod takvih promjena. On djeluje na formu virusa koji izazivaju promjene na koži, dok je potrebno djelovati i Electa tonikom za viruse u našem tijelu. Tim sinergističkim djelovanjem je moguće ubrzati vrijeme zacjeljivanja i odstraniti samog uzročnika iz našeg tijela.

OPEKLINE I I-ON BALSAM

Sve vrste opeklina su jako velik problem jer je koža barijera od svih vanjskih patogena. U slučaju opeklina, ovisno o veličini i dubini zahvaćenosti, ta barijera je oštećena ili uništena. Tada je najteže se zaštititi od infekcija same povrede.
I-ON BALSAM je kao prirodni antibiotik tu nezamjenljiv. On uništava sve patogene sa širinom većom od bilo kog antibiotika te ubrzava zarastanje oštećene kože.
Oporavak je kraći, a sve komplikacije klasične terapije su izbjegnute.

PSORIJAZA I EKCEMI

Psorijaza i većina ekcema su nepoznatog uzroka i najčešći način liječenja, kojim dermatolozi pribjegavaju, je upotreba kortikosteroidnih preparata. Na kraće staze ti preparati smanjuju upalu i djeluje da se promjena na koži povlači, ali već za par dana, nakon prestanka primjene, sve se vraća na staro.
Često korištenje tih preparata, koje je najviše zastupljeno u terapiji, dovodi do starenja kože, sistemskog djelovanja i narušavanja hormonskog balansa u organizmu, što dalje dovodi do niza drugih oboljenja i narušavanja imuniteta.
I-ON BALSAM djeluje na drugačiji način i smiruje upalu pomoću čestica srebra koje zbog same prirode masti dugo ostaju u kontaktu s kožom. Nema negativnih efekata, a korištenje je neograničeno, a sam pozitivni efekt je ubrzo vidljiv.

UJEDI PAUKA I INSEKATA

Ujedi pauka i insekata su jako velik problem današnjice jer uslijed toplije klime dolazi do porasta broja i vrsta organizama na čije ujede čovjek reagira drukčije. Čak i običan ujed komarca danas dovodi do alergijske reakcije na koži, a terapija je dugotrajna i često ne može pomoći jer alergija može potrajati i nekoliko dana.
I-ON BALSAM djeluje na sam toksin ubrzavajući njegovo razlaganje i smanjujući upalni odgovor, a omogućuje i da slijedeći ujed, ako se balzam preventivno nanosi, ne dovede do alergijske reakcije.

UPALJENA KOŽA, ČIREVI I BUBULJICE

Upaljena koža, čirevi i bubuljice su najčešći problemi mlađe populacije i potreba za brzim saniranjem tog problema je još izraženija. Zbog toga dermatolozi preporučuju jake antibiotske preparate koji kožu očiste i od normalne flore koja je inače prirodna barijera za strane bakterije i gljivice te na taj način stvaraju ovisnost korisnika o tim preparatima. Ne može se prekinuti korištenje jer je prirodna barijera uništena.
I-ON BALSAM djeluje tako što obnavlja prirodnu floru kože i odstranjuje patogene, izazivače upale, omogućujući organizmu da nakon terapije ima prirodni mehanizam obrane od patogena. Balans je vraćen, a preparat I-ON BALSAM je uvijek tu u slučaju potrebe.