Svako jutro, jedan recept za zdravi doručak: predbilježi se za sedmodnevni izazov!

Ovdje objavljujemo prvi recept, a ostalih šest potraži u svom inboxu za najukusniji početak svakog dana u tjednu! Prihvati izazov, upiši svoje ime i e-mail adresu pa uz savjete i recepte naše drage Doris, usvoji nove životne navike i osjeti kako se tvoja energija mijenja!

[wpforms id=”6527″]

Ako i Vi prečesto stišćete snooze na budilici i u žurbi ujutro izlijećete iz kuće nakon što ste (ili niste ni to?) ubacili u sebe neki brzinski i pomalo dosadan doručak, onda je ovaj izazov baš za Vas jer, vrijeme je za promjene! Pomoći ćemo Vam da ujutro odvojite malo vremena i zapravo uživate u doručku. Za to nam trebaju dobri recepti i prave namirnice. Stoga smo se odlučili posavjetovati s našom najdražom food blogericom, Doris Valković, poznatijom kao @foodoris_

Doris nam se predstavila i kao ponosna koautorica brenda Seed, čije ime nose zdrave i ukusne granole i energetske kuglice, odnedavno prisutne na našem tržištu @seed.food. Doris svojim proizvodima, savjetima i receptima promovira nerafinirane, cjelovite i prirodne namirnice te nam želi pokazati koliko takva izvorna prehrana, može biti ukusna i ponuditi jednostavna rješenja za nedostatak vremena pri pripremi obroka.

Kao što i sama kaže: “Želim istaknuti kako se ne zamaram koliko porcija ima nutritivnih svojstava i kalorija već nastojim da većina mojih obroka sadrži sve makronutrijente (ugljikohidrate, proteine i masti). Moja prehrana se bazira na prirodnim (velikim dijelom lokalno uzgojenim), cjelovitim i sezonskim namirnicama.”

Odvojite ujutro malo vremena i pripremite si pravi doručak koji će vam dati energiju, neće Vas usporiti, a smanjit će Vam potrebu za dodatnim međuobrocima. Stalno planirate započeti sa zdravom prehranom i nikako da krenete? Evo, neka ovaj izazov bude poticaj koji ste čekali!

Izazov počinje u ponedjeljak, 26.11.2018, tako da imate dovoljno vremena za nabavku svih namirnica.

Javite nam koji Vam se recept najviše svidio, ne zaboravite ga fotkati i objaviti na fejsu ili instagramu s naznakom @uberiovo!

Kajgana od tofua s kovrčavim keljom i porilukom

2 serviranja

Sastojci:

  • 1 pakiranje svježeg tofua (250g)
  • 1 žličica kurkume u prahu
  • ½ žličice svježe mljevenog papra
  • sol (prema ukusu)
  • 3 lista kovrčavog kelja
  • 1 poriluk
  • 3 žlice maslinovog ulja

Priprema:

  1. Tofu obrisati papirnatim ubrusom te razmrviti u posudu (možete pustiti i nekoliko većih komada). Dodati 1 žlicu maslinovog ulja, kurkumu, papar i sol te dobro promiješati i pustiti da odstoji dok pripremate kelj i poriluk.
  2. Poriluk oprati i narezati na komadiće. Kelj oprati i skinuti središnju stapku te ju nasjeckati na manje komadiće. Listove također nasjeckati.
  3. U veću tavu staviti 2 žlice ulja te nasjeckane stapke. Pustiti da se pirjaju 2-3 minute na laganoj vatri te dodati lišće kelja i poriluk. Dodati malo vode i pirjati 4-5 minuta.
  4. Pomaknuti na jedan dio tave povrće te na drugu polovicu dodati marinirani tofu. Pirjati idućih 3-4 minute na srednjoj vatri uz miješanje.

 Napomena: umjesto mlijeka od badema može ići i obično mlijeko ili neki drugi biljni napitak.

 

 

[column size=”1-3″ style=”0″ last=”1″]