4,80

Organica vita, obrt za proizvodnju, vl. Maja Lazić, Čađavica

Oljuštene sjemenke konoplje 200g svestrane su hranjive sjemenke koje će obogatiti okus svakog obroka.

Zašto oljuštene? Jer se upravo ljuštenjem dobije najhranjiviji i najnježniji dio sjemenke – samo srce. Oljuštene sjemenke konoplje izvrsnog su orašastog okusa, jednostavne za upotrebu. Nema potrebe za mljevenjem ili kuhanjem ovih malih sjemenki. Spremne su za jelo, ravno iz vrećice.

Iako su sitne, sadrže više od 10 grama biljnih proteina i oko 10 grama Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina (po porciji od 30 grama)!!

Oljuštene sjemenke konoplje 200g idealna su namirnica za vegansku prehranu, bez glutena. Sjemenke sadrže sve esencijalne aminokiseline koje su našem tijelu potrebne za održavanje i rast mišića i kostiju. Također su izvrstan izvor željeza.

Napunite svoj dan oljuštenim sjemenkama konoplje. Lako je uvesti u dnevne obroke i međuobroke. Pospite ih po salati, žitaricama, jogurtu ili ih umiješajte u smoothie.

Blagi i orašasti okus izvrsno se slaže s mnoštvom različitih vrsta hrane, dok je njen sadržaj hranjivih tvari izvanredno zdrava opcija koja vašem tijelu pruža masne kiseline koje su mu potrebne.

Sastav: 100 %  oljuštene sljemenke konoplje
Neto težina: 200 g
Napomena: Čuvati na sobnoj temperaturi na suhom mjestu.
Preporučena dnevna doza: 30 g (tri jušne žlice)

Nutritivna deklaracija prema EU Direktivi 1169/2011- informiranje potrošača a o hrani

Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda Rezultat
Energija 2400 kJ / 573 kcal
Masti 48 g
od kojih zasićene masne kiseline 4,7 g
Ugljikohidrati 8,2 g
od kojih šećeri 2,1 g
Bjelančevine 30 g
Sol 0,1 g