77.05kn (10.23 €)

Matičnjak sativa d.o.o., Polojski Varoš

Funkcionalni pripravak sa sjemenkama crnog kima na bazi meda (uz sjemenke crnog kima sadrži i cvjetni prah koji pčele prikupe tijekom pašne sezone od 2. do 11. mjeseca).

Sastav:

  • sjemenke crnog kima (Nigella sativa)
  • jezgra lješnjaka (Corylus avellana L.)
  • cvjetni med

Nigella Junior sadrži najčešće alergene (pelud ambrozije, lijeske i breze, johe, topole, trave i korova), pa djeluje kao prirodno, učinkovito cjepivo i vrši hiposenzibilizaciju organizma na alergene.

Bitno je napomenuti da se u ovom pripravku nalaze puno manje količine cvjetnog praha no što ga ima u klasičnom cvjetnom medu, a tu je i crni kim koji širi glatke mišiće i bronhije tako da je i najtežim alergičarima omogućeno njegovo uzimanje tijekom cijele godine u svrhu desenzibilizacije na navedene alergene. Radi se o prirodnom cjepivu koje uči vaše tijelo da je cvjetni prah izvrsna hrana i da ono više nema potrebu na njega tako burno i neadekvatno reagirati.

Med je također bogat prebioticima te probioticima koji čine našu crijevnu floru zdravom, što je baza zdravlja čitavog organizma. Konzumiranjem meda možemo značajno utjecati na makrobiotiku crijeva i to je jedan od načina da se ponovno povežemo sa drevnom simbiotičkom florom. Dugoročno uzimanje meda djeluje imunostimulacijski, sprječava nastanak infekcije te je učinkovitiji od kemijskih sirupa za kašalj, pogotovo za dječji kašalj.