77.05kn (10.23 €)

Matičnjak sativa d.o.o., Polojski Varoš

Poliflorni funkcionalni med sa sjemenkama crnog kima (uz sjemenke crnog kima sadrži i cvjetni prah koji pčele prikupe tijekom prašne sezone), ekstraktom ljekovitog bilja.

Fitoterapeutici iz pripravka Nigella:

  • Sjemenke crnog kima: timokinon; protuupalno djelovanje, sprječava reakciju imunosnog sustava i smanjuje izlučivanje sluzi u tkivu, opušta glatke mišiće i bronhije i na taj način pospješuje funkciju disanja, odnosno omogućuje da se udahne više kisika što je izuzetno važno svakome tko ima problema sa astmom, peludnom alergijom, prehladom i gripom.
  • Med je medij u koji dodajemo aktivne principe ljekovitog bilja, olakšava iskašljavanje sluzi.

Med je također bogat prebioticima te probioticima koji čine našu crijevnu floru zdravom, što je baza zdravlja čitavog organizma. Nedavno je otkriven bogat i raznolik skup korisnih bakterija u crijevima medonosnih pčela. Pronađena je zbirka od 50 nama nepoznatih vrsta iz rodova Lactobacillus i Bifidobacterium.

Konzumiranjem meda značajno utječemo na makrobiotiku crijeva i to je jedan od načina da se ponovno povežemo sa drevnom simbiotičkom florom.

Dugoročno uzimanje meda djeluje imunostimulacijski, sprječava nastanak infekcije te je učinkovitiji od kemijskih sirupa za kašalj, pogotovo za dječji kašalj.