36.00kn

Zemlja porijekla: Italija

Sastojci: riža carnaroli (89,3%); povrtni temeljac (10%): sol, krumpirov škrob, ekstrakt kvasca, maktodekstrin (krumpir, kukuruz), dehidrirano povrće (luk, mrkva, celer, peršin), suncokretovo ulje, začini, prirodni okusi, rižino brašno; ljetni tartuf tuber aestivum (0,5%), aroma tartufa (0,2%)

Upute za pripremu: kratko popržite suhu mješavinu na dvije žlice maslinovog ulja neprekidno miješajući. Po želji dodajte čašu bijelog vina i malo promiješajte, a potom prelijte s 900 ml vruće vode i kuhajte još cca 18 minuta. Za vrijeme kuhanja povremeno miješajte i po potrebi dolijevajte vodu. Začine i sol nije potrebno dodavati.

Kad je rižoto kuhan, umiješajte komadić maslaca, a kod posluživanja izdašno naribajte sir parmigiano reggiano.

Količina rižota je prikladna za tri porcije.